İletişimde Etkileyici 10 İpucu

Günlük hayatımızda birçok kişiyle iletişimde bulunuyoruz. Peki iletişimimize albenili şeyler katıyor muyuz? Onların hoşuna gidiyor muyuz ya da istediğimizi elde edebiliyor muyuz?



Sen'li ve Siz'li sorular karşıdaki insanın cevaplama isteğini arttıracaktır. Örneğin: "Boğaz Köprüsü'ne buradan nasıl gidebileceğimi anlatabilir misiniz(siz)?

Görsel etkisi olan cümleler daha inandırıcıdır. "Ölüm gibi kaçınılmaz" gibi klişe söz yerine; "Temmuz ayındaki kumsalm yoğunluğu kadar kesin" ya da "Gölgenin seni izlemesi kadar kesin" demek daha iyidir.


Takılmış Plak: Birisi hoşlanmadığınız bir soru sorduğunda aynı sözleri tekrarlayın. Artık sıkılacak ve sormaktan vazgeçecektir.


Arkasından övmek: Birisine olan hayranlığınızı ya da onda bulduğunuz herhangi bir güzelliği onun yakın arkadaşlarına söyleyin. 24 saat içerisinde o kişiye ulaşacaktır ve yüzüne söylemekten daha güzel bir etki bırakacaktır.


Hemen söylenen "Ben de" yi yok edin. Sizinle ortak ilgi alanına sahip insanlarla hemen "ben de yaparım", "ben de severim" şeklinde karşılık vermemeye özen gösterin. Bunun ortaya çıkmasını ne kadar geciktirirseniz o kadar iyi. Ardından uygun bir zamanda benzerliğinizi üstünkörü bir biçimde ifşa edin. Ve aynı ilgi alanında birleşmekten ne kadar haz aldığınızı ima etmekten geri durmayın.



"SEKS! Şimdi dikkatinizi çekmiş olmalıyım..." Ucuz mizah dergilerinin kullandığı kelimedir seks. Ancak seksten daha kuvvetli bir kelime var. Bu kelime SEN kelimesidir. " Berna, yeni açılan Hint restorantına bayılacaksın(sen). Akşam yemeği için bana katılır mısın?". Böyle bir cümle kurduğunuzda Berna'nın bilinçaltındaki soruların cevabını çoktan vermiş olursunuz. Ve O, size hızlı bir evet demeye daha meyilli olur.


Ayrıcalıklı tebessüm: Herkese aynı şekilde gülümserseniz Konfederasyon doları gibi değer kaybedersiniz. İnsanlarla tanıştığınızda her birine ayrı bir tebessümle yaklaşın. Aralarında sizin içi diğerlerine göre daha önemli bir kişi varsa yalnızca ona özel, büyük, ayrıcalıklı bir gülümseme ayırın.


Sessiz kahkahalar: Bir espri yaptınız ya da komik bir fıkra anlattınız ve beklediğiniz etkiyi görmediniz, kimse gülmedi. Şöyle diyebilirsiniz: "Bu fıkra sessiz kahkahalar attırmak için uyduruldu. Ve işe de yaradı."


Sırnaşık olmayın: Önemli ya da ünlü kişileri gördüğünüzde ağzınızın suyu akmasın. Ünlü birisiyle sohbet ederken onu ve çalışmalarını sürekli övmek yerine onun sizin üstünüzde nasıl etki bıraktığını, nasıl zevk aldığınızı anlatın.


Çıplak teşekkür yok! "Teşekkür ederim" cümlesini adla tek başına bırakmayın. Ne için teşekkür ettiğinizi mutlaka söyleyin. "Geldiğin için teşekkür ederim.", " Anlayışlı olduğun için teşekkür ederim."




İletişimde Etkileyici 10 İpucu İletişimde Etkileyici 10 İpucu Reviewed by Mert on Mart 04, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.