Amerika Teşvikleri Onaylandı, Kripto Borsalarına Etkileri Nasıl Olacak?

 


House Democrats, Cumartesi günü vergi mükelleflerine ve bakmakla yükümlü olan her bir kişiye 1400 dolarlık ödeme olan Amerikan Kurtarma Planı kabul edildi. Plandaki toplam dağıtılacak para 1.9 trilyon dolar olacak.

Bu plana göre yıllık geliri brüt 75.000 dolar olan kişiler ve onların bakmakla yükümlü olduğu kişilere verilecek. Yani uygun şartı sağlayan 4 kişilik bir aile toplamda 5600 dolar almış olacak.

American Enterprise Institute'nin raporuna göre 26 milyondan fazla insanın bu teşvikten yararlanacağı öngörüsünde. Bu yardımı alacak insanların çoğunu üniversite öğrencileri, engelli yetişkinler ve yaşlılar olacağı belirtiliyor.


Peki Bu Teşvik Kripto Piyasasındada Nasıl Bir Hava Uyandırır?

Teşvik onaylandı ancak hala vatandaşın eline bu paralar geçmedi. Mart ayında teşvik çeklerinin insanlara ulaşması bekleniyor ve şu an piyasalarda oluşan olumsuz havayı ilerleyen dönemde unutacağız gibi görünüyor.

Boğalar ise bu dönemde alttan malları toplamaya çalışıyor ve Alma-Satma oranı ve Fiyat grafiğine bakalım:

Grafikte kırmızı çizgiye dikkat edersek Bitcoin fiyatı düşerken satın almaların oranı artmaya başladığı görünüyor. Bu grafik ilerleyen dönemde Bitcoin'in yeniden rekorlar denemesini düşündürmekte.

Amerika Teşvikleri Onaylandı, Kripto Borsalarına Etkileri Nasıl Olacak? Amerika Teşvikleri Onaylandı, Kripto Borsalarına Etkileri Nasıl Olacak? Reviewed by Mert on Mart 01, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.