Fib Düzeltmesi Nedir? Fibonacci İndikatörü Nasıl Kullanılır?

     Borsada işlem yapanlar ismini bir yerlerden duymuştur. Fibonacci Düzeltmesi özellikle destek ve direnç bölgelerini anlayabilmek ve takip edebilmek için kullanılır. İster günlük, ister saatlik, ister yarım saatlik grafiklerde uygulayın. Hiç fark etmez. Size her zaman önemli noktaları gösterecektir.

Tradingview.com sitesine girip ETHUSD grafiğini açalım. Zamanı 1 saat olarak alalım. Sol taraftaki menüden Fib Düzeltmesini bulup seçelim.

Hemen bir Ethereum Grafiği üzerinde örnek verelim.

Fib Düzeltmesini Nereye Çekeceğim ?

Son zamanlarda yaptığımız en yüksek nokta (1764 seviyesi) ve bundan sonnra yaptığı en düşük noktaya (1492 seviyesi) doğru çizimimizi yapıyoruz. Ve ondan sonra Fibonaccimizin çalışmasını izliyoruz. 

Fibonacci Düzeltmesinde her yatay çizgi destek veya direnç noktası olabilir.

 Şimdi ise kontrol etme zamanı. Alttaki grafikte üstteki grafiğin devamını göreceğiz.

Her yatay çizginin destek veya direnç olabileceğinden bahsetmiştik. Grafikte işaretlelenilen noktalara iyi baktığınızda destek ve dirençlerin çalıştığını görüyoruz. 

Ancak destekler veya dirençler kırılamaz değildir. 

Destek ve dirençlerde diğer dikkat etmemi gereken konu budur. Destek noktasında çok kuvvetli bir satış geldiğinde destek kırılır ve bir sonraki yatay çizgimiz destek olur. Kırılan çizigimiz ise artık bir direnç noktası haline gelir.

 

Fib Düzeltmesi Nedir? Fibonacci İndikatörü Nasıl Kullanılır? Fib Düzeltmesi Nedir? Fibonacci İndikatörü Nasıl Kullanılır? Reviewed by Mert on Şubat 13, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.