Pandemide İnsanlar Youtube'u TV Ekranlarında İzliyor

    Bu yıl gündelik yaşam büyük ölçüde değişti. Toplantı yapmaktan yemek yemeye, egzersizden alışveriş yapmaya ve daha birçok şeyde online'nın kullanımı yüksek oranda arttı. Hatta insanlar yalnız ya da toplu geçirdiikleri vakitlerin video kayıtlarını tutarak daha çok paylaşımda bulundular. Evde geçirilen vakitlerde ise Youtube'u TV ekranlarında sanki normal TV izlermişçesine kullanımı söz konusu oldu.

İzleme süresi eğilimleri bildiğimiz TV'deki gibi oldu.

    Bu olay bizi TV ekranlarında yeni bir çağa geçtiğimizi görmemizi sağladı. İzleme sürelerinin uzunluğu birebir geleneksel TV'deki gibi oldu. ABD'de televizyondan 30 dakikadan fazla izlenme %90 oranında arttı. Sadece Amerika'da 100 milyondan fazla kişi Youtube'u TV ekranlarından izliyor. Ancak sadece ABD değil, diğer ülkelerde de benzer eğilimler mevcut.



İnsanlar TV'yi Youtube için kullanıyorlar. Peki hangi tür yayınlar daha fazla izleniyor? 

Spor Yayınları

    Canlı spor yayınları pandemide pek gerçekleşmese de özellikle insanların hayranları olduğu sporcuların eski güzel anları büyük izlenme aldı. Bunun yanında eski maçların tam yayınları takımların hayranları tarafından izlenme aldılar. Örneğin Liverpool FC gibi takımlar, bir ay içinde başlığında "tekrar oynatılan" videolarda 5,4 milyondan fazla görüntülendi. 

    Profosyenel ligler pandemiden dolayı koruma altına alınırken, Youtube'da spora olan ilgide bir düşüş kaydedilmedi.


Kişisel Bakım

    Salgında insanlar evde başka neler yapabilirim şeklinde düşündüler ve kendi ruhlarına ve bedenlerine yöneldiler. Mart ile Mayıs aylarında başlığında "öz bakım" içeren video yükleme sayısı yılın ilk iki ayına kıyasla dünya çapında %215 yükselme oldu.

    Karantinada geçen günler arttıkça insanlar endişeli ruh halinden uzaklaşmak için ise Youtube'da "yoga" veya "meditasyon" aramalarını yapıyorlar. Bununla ilgili aramalar ise Temmuz 2019-Temmuz 2020 arasında %180 artmış durumda. 


TV Karşısında Yeni Bir Beceri Kazanma

    Koronavirüs, en yüzeysel seviyeden en derin seviyeye kadar insanları kendilerini yeniden onaylamaya ve yeniden tanımlamaya yöneltti. Çevrimiçi videonun, insanların kim olduklarını ve salgın sonrası dünyada kim olabileceklerini örneğin yeni bir beceri edinerek ifade etmelerinin kolay ve erişilebilir bir yolu olduğu kanıtlanmıştır.

    Öğrenmeyle ilgili videoların TV ekranlarında izlenme süresi Temmuz 2019-Temmuz 2020 arasında iki katından fazla arttı. Özellikle bahçecicik ve yemek yapmayı öğrenme videoları izlenmelerinde büyük ölçüde artışlar oldu. 

Pandemide İnsanlar Youtube'u TV Ekranlarında İzliyor Pandemide İnsanlar Youtube'u TV Ekranlarında İzliyor Reviewed by Mert on Şubat 06, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.