Bircoin 3 Haftanın En Düşük Seviyesinde, 43000 Dolara Düştü, Neler Oldu, Neler Olacak?

 Analistler, artan tahvil getirileri ve ABD merkez bankasının faiz arttırımından sonra kripto borsaları hakkında endişeleniyorlar.

4 haftadır yeşil mumlarla ilerleyip yatırımcının yüzünü güldüren Bitcoin, bu haftayı yaklaşık %23 düzeltmeyle kapatacağı bekleniyor.


  • Bu fiyat hareketi, yükselen ABD Hazine Bonosunun Getirilerinin artması, enflasyonun kontrolden çıkmaması için ABD Merkez Bankası'nın sıkıştıtırmaya yani faiz arttırımına gitmesi borsalardan para çıkabileceğini, Bitcoin gibi yatırırım araçlarının düşüşe geçmesini beklenti haline getiriyor.

  • Bitcoin, geçtiğimiz günlerde JP Morgan'ın yatırımcıların portföylerin en az %1ini Bitcoin'e ayırmasını tavsiye eden haber gündem olmuş olsa da fiyatlamalara pek bir etkisi olmadı.

  • Bitcoin pazartesi gününden pazar gününe kadar %23lük bir düşüş yaşadı. Bu, Mart 2020'den beri en kötü haftalık performans.

  • Son geri çekilme Şubat ayındaki kazancı %75'ten %34'e düşürdü. 

  • Şubat Ayı Bitcoin'in gördüğü en yüksek seviye ve aynı zamanda Tüm Zamanların En Yüksek (All Time High) seviyesi $58.350 oldu.

  • 2021 yılının başından şu anki zamana dek Bitcoin totalde %53 yukarıda seyrediyor.

  • Dijital varlık borsası şirketi EQUOS, "bu hala dip alıcı piyası" dedi, "Kar alımı tasfiyeye yol açtı ve bu da daha fazla kar edilmesini sağladı. Boğalar için ilk hedef 41.800 dolar olacak, bir sonraki seviye 38.100 dolar."

  • "Diğer yönden, 45.000 doların üzerinde bir kapanış tüm havayı değiştirecek. Takip edilcek ilk hedep 48.200 dolar olacak ve 50.000 doların üzerine çıkıldığında herkes geçen hafta olanları unutacak ve tüm zamanların en yükseği diye bağıracaklar."

Bircoin 3 Haftanın En Düşük Seviyesinde, 43000 Dolara Düştü, Neler Oldu, Neler Olacak? Bircoin 3 Haftanın En Düşük Seviyesinde, 43000 Dolara Düştü, Neler Oldu, Neler Olacak? Reviewed by Mert on Şubat 28, 2021 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.